Mijn favorieten

Prachtige jaren-dertig huizen!

Jaren dertighuizen zijn razend gewild, maar hoe komt dat toch?
Het is in principe niet moeilijk te verklaren. Het is namelijk de laatste huiselijke, rijke architectuurstijl die de twintigste eeuw heeft opgeleverd.
 
Het begon als een mengelmoes van nieuwe stijlen en pas in de jaren dertig werd de jaren-dertigstijl een algemene stijl.
 
Joost Kingma geeft aan dat modern en traditioneel, vernieuwend en conservatief, rede en gevoel en stad en land met elkaar worden verbonden.

 
Opvallendste kenmerken 

Waar herken je zo’n jaren-dertighuis nu aan?

Het opvallendste kenmerk zijn de overdreven lange en steile, met pannen of riet bedekte zadeldaken met grote overstekken die bewoners letterlijk een enorm ‘dak boven hun hoofd’ geven en zorgen voor een gevoel van geborgenheid.
 
Daarnaast zorgen de horizontale lijnen in het bakstenen bouwdeel onder het dak de huizen nog breder lijken dan dat ze al zijn en zet het deze huizen ook stevig op de grond.
 
Verder zorgen erkers, serres, bloembakken, veranda’s, stoepen, trapjes en luifels voor geleidelijke overgangen van buiten naar binnen.
 

Jaren-dertighuizen in Helmond, Gemert en omgeving

Wist je dat Dierdonk, met 2000 woningen in neo-jarendertigstijl de grootste nieuwbouwwijk in deze stijl is?
 
Wij hebben 10 jaren-dertighuizen uit onze regio voor jou op een rij gezet:  
 
Willem Prinzenplein 15 Helmond te koop
Willem Prinzenplein 15 in Helmond (verkocht)
Dit is een sfeervolle 2-onder-1-kapper, gelegen aan de rand van het centrum.
De woning heeft sfeervolle, authentieke elementen uit die tijd behouden, hoge plafonds en een grote tuin en een vrijstaand multifunctioneel bijgebouw.

 
Bergstraat 9 Boekel te koop
Bergstraat 9 in Boekel
Deze vrijstaande, monumentale woning ligt op een prachtlocatie in het centrum en beschikt over 230 m2 bedrijfsruimte. Wanneer jij op zoek bent naar een huis met uitstraling en karakter, dan is dit het huis wat jij zoekt!

 
Julianalaan 3 Helmond
Julianalaan 3 in Helmond (verkocht)
In de Oranjebuurt en op loopafstand van het centrum, ligt deze charmante jaren-30 hoekwoning met een diepe tuin van ca 26 meter op het zuiden. Deze woning beschikt over diverse authentieke details zoals een woonkamer-en-suite, hoge plafonds, glas-in-lood en paneeldeuren.

 
Schoolstraat 18 Bakel te koop
Schoolstraat 18 in Bakel
In het gezellige centrum van Bakel ligt deze karakteristieke vrijstaande woning met royale garage. Een unieke woning op een unieke plek. Het is door de jaren heen geheel gemoderniseerd, maar is en blijft een huis met geschiedenis. 

 
Wijnboomlaan 21 Gemert te koop
Wijnboomlaan 21 in Gemert (verkocht)
Wil jij in het buitengebied wonen, maar toch met het Gemertse dorpscentrum om de hoek? Deze halfvrijstaande woonboerderij uit de jaren 30 ligt dan precies op de goede locatie! De woning heeft authentieke elementen behouden, maar is wel geheel gemoderniseerd en instapklaar.

 
Elsdonk 6 Helmond te koop
Elsdonk 6 in Helmond
Deze grote woonboerderij ligt op een volop privacy biedend perceel van 867m2 en is in 1982 gerenoveerd. Er is ontzettend veel leefruimte en sommige authentieke aspecten zijn behouden gebleven.

 
Gemertseweg 19 Boekel te koop
Gemertseweg 19 in Boekel (verkocht)
Deze geheel gerenoveerde en zeer royale woonboerderij is vanaf 2002 geheel gerenoveerd en geïsoleerd, maar heeft de karakteristieke elementen van een jaren-30 woning behouden. Het heeft een landelijke ligging, maar voorzieningen liggen op korte afstand.

 
Pastoor Castelijnsstraat 19 Handel te koop
Pastoor Castelijnstraat 19 in Handel (verkocht)
Een karakteristieke, vrijstaande woning met riante garage en een ruim perceel van ca. 775m2. De woning is ontzettend sfeervol en bevat veel jaren-30 kenmerken.