Mijn favorieten

3 tips voor starters op de woningmarkt

Je woont nog bij je ouders of hebt een huurwoning en besluit nu dat je de stap gaat zetten naar het kopen van je eerste woning. Best wel spannend omdat het onbekend terrein is en ook nog eens een grote investering. Wij helpen je graag op weg met 3 tips voor starters op de woningmarkt en lees je hier meer over jouw eerste hypotheek.

Besluit of je echt een huis wilt kopen

Misschien een beetje een gekke eerste tip, maar het is echt belangrijk dat je goed nadenkt over deze beslissing. Wil je al een huis kopen en alle stappen zetten die erbij horen om het ook echt te gaan doen? Bij het kopen van een huis is het belangrijk om toekomstgericht te denken. Ga je bijvoorbeeld binnenkort switchen van baan, dan is het handig om nog even te wachten. Of weet je nog niet helemaal zeker of je wel echt in die stad of in dat dorp wilt wonen? Kijk dan of je wel eerst kunt huren, zodat je niet uiteindelijk een huis koopt op een plek waar je niet gelukkig wordt.
 

Ga van tevoren in gesprek met een hypotheekadviseur

Veel mensen vullen wel eens op internet wat gegevens in om erachter te komen wat ze aan hypotheek kunnen krijgen. Wij raden aan om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur voordat je start met het kijken naar huizen. Zo weet je precies in welke prijsklasse jij kunt gaan zoeken en een hypotheekadviseur kan jou alles vertellen over startersleningen, een extra lening die je kunt afsluiten bij de gemeente of hulp van je ouders bij het kopen van je eerste huis. Daarnaast kan de hypotheekadviseur ook samen met jou kijken welke hypotheek het beste bij jou past. Misschien heb je de termen al ooit eens gehoord, maar je kunt kiezen uit een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek of aflossingsvrije hypotheek. Samen met de hypotheekadviseur kijk je wat er het beste bij jou past als starter.
 

Een aankoopmakelaar helpt bij het kopen van een huis

Heb je zelf al iets op het oog? Of vind je het toch lastig om iets te vinden? Een aankoopmakelaar inschakelen voor het kopen van je eerste huis is echt een aanrader. Wij zetten eerder al eens 6 voordelen van een aankoopmakelaar op een rij. Een aankoopmakelaar helpt jou niet alleen bij het vinden van jouw droomhuis, maar hij kijkt ook:
• In welke staat het huis is
• Of er verborgen gebreken zijn
• Wat het energielabel is

En daarnaast helpt hij je ook nog eens met het bieden en onderhandelen, zodat jij jouw eerste huis voor een mooie prijs kunt kopen.