Mijn favorieten

Maak je woning zomerklaar met deze 5 tips!

Je woning staat pas net of misschien al wat langer in de verkoop. Nu de zomer eraan komt is het belangrijk om daar ook met jouw woning op in te spelen. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes en je kan door een paar kleine aanpassingen, mensen al het gevoel geven dat zij zichzelf in jouw huis zien wonen.

Ook wanneer er al foto’s zijn gemaakt van jouw huis, is het goed om deze tips op te volgen. Juist tijdens een bezichtiging of een Open Huis komen mensen jouw woning bekijken en ervaren welk gevoel zij bij de woning krijgen.
 

Tip 1: Weg met de winterjassen!

De eerste indruk is belangrijk, ook voor de mensen die jouw woning komen bekijken en jouw woning misschien ook wel willen kopen. Zorg er dus voor dat jouw kapstok niet meer vol hangt met winterjassen, sjaals, mutsen en handschoenen. Vervang deze door dunne zomerjasjes. Je creëert hiermee wat extra ruimte en het ziet er direct luchtiger, opgeruimd en zomers uit.

Tip 2: Kies voor zomerse kleuren

Tijdens de herfst en winter wordt er vaak gekozen voor aardse, warme kleuren. Ziet er heel erg leuk uit, maar in de zomer wil je mensen toch een zomers gevoel geven. Betekent niet dat je direct alle muren weer moet gaan verven. Een paar kleine aanpassingen in jouw interieur doen al heel veel. Denk aan kleurrijke kaarsen, kussens in zomerse tinten en een ander tapijt, verandert al de complete sfeer in een huis. Zorg er wel voor dat jouw woning ruimtelijk blijft ogen.

Tip 3: Haal de zomer in huis

Dit is het perfecte moment om meer planten en bloemen in huis te halen. Ga voor een plant die lange tijd meegaat en die je ook kan meenemen naar je nieuwe woning. Of haal een grote kleurrijke bos bloemen op de markt en verdeel die in kleine bosjes door het huis. Ruikt niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens goed uit!

Tip 4: Maak je tuin zomerklaar

Niet alleen de achtertuin is een must om zomerklaar te maken, ook de voortuin mag je zeker niet vergeten. Zorg er dus voor dat je tuin netjes is opgeruimd en kleed de tuin gezellig aan met wat extra planten, bloemen, kaarsen, kussentjes, etc. De eerste indruk is immers belangrijk. Een fijn zitje of een buitenkeuken/barbecue maken het beeld compleet. 

Verhuizen

Waarschijnlijk ga je zelf ook op zoek naar een ander huis om in te wonen. Het inschakelen van een aankoopmakelaar helpt om sneller jouw droomhuis te vinden en te zorgen dat je een goede aankoop doet voor de juiste prijs. Wanneer jij jouw droomhuis hebt gevonden, is het tijd om te gaan verhuizen. Tips over hoe je dit aanpakt, lees je hier.