Mijn favorieten

Woning taxeren regio Helmond

Woning taxeren 

Tijd voor een gevalideerd taxatierapport! 

Er zijn verschillende redenen waarom u een gevalideerd taxatierapport nodig blijkt te hebben. De voornaamste reden is uiteraard dat u de waarde van uw (nieuwe) huis, bedrijfspand of winkel wilt weten. Wij hebben alle redenen voor u op een rij gezet.

 

Taxatierapport gekochte woning

U heeft een woning gekocht en uw bank vraagt om een taxatierapport van uw huis. Een gevalideerd taxatierapport is in deze situatie nodig om te bepalen wat uw maximale hypotheek wordt. Uw woning taxeren? Dat kunt u door ons laten doen.

Stel, u heeft een huis gekocht voor €200.000, maar volgens de taxateur is het maar €195.000 waard, dan is de hypotheek die je maximaal kunt afsluiten €195.000. Maar stel uw woning wordt getaxeerd op €204.000, dan kunt u bij sommige banken een maximale hypotheek van €204.000 afsluiten. U heeft dan €4000 beschikbaar voor bijkomende kosten.

 

Taxatierapport bij scheiding 

Wanneer u een huis gekocht heeft met uw partner, maar besluit om te scheiden, dan kan een gevalideerd taxatierapport zorgen voor helderheid. U weet waar u aan toe bent door de woning te taxeren voor verkoop. Wanneer u of uw partner in het huis wilt blijven wonen, dan weet u beiden waar u aan toe bent. Wilt u het huis verkopen, dan is het gevalideerde taxatierapport al aanwezig en kan er al een juiste prijsbepaling worden vastgesteld.

 

WOZ-waarde te hoog of te laag 

De WOZ-waarde kan soms 2 jaar achterlopen. Wanneer u deze waarde te hoog of te laag vindt, dan kunt u een gevalideerd taxatierapport laten opstellen.

De WOZ-waarde vormt de grondslag voor de gemeentelijke belastingen en heffingen. De WOZ-waarde speelt een belangrijke rol bij de erf- of schenkbelasting en het eigenwoningforfait.

Het kan dus zeker in uw belang zijn, wanneer u de WOZ-waarde te hoog of te laag vindt, om uw woning te taxeren.
 

Woning taxeren na verbouwing 

U gaat uw woning verbouwen en de bank vraagt om de waarde van uw woning na verbouwing. U dient dan uw woning te taxeren. Het taxatierapport van uw woning dient dan naar de bank verstuurd te worden.

 

Huis laten taxeren voor verkoop of aankoop 

U wilt uw huis gaan verkopen of een huis aankopen en wilt weten waar u aan toe bent. Bij de verkoop van uw huis kunt u een taxatierapport van uw huis laten opstellen zodat u weet in welke richting u moet denken qua vraagprijs. Een gevalideerd taxatierapport helpt daarbij.

Wilt u juist een woning aankopen, dan is een taxatierapport van de woning ook van belang. U weet dankzij dit gevalideerde taxatierapport waar u aan toe bent en ook wat uw maximale hypotheek gaat zijn. Aan de hand van het taxatierapport van uw woning, kunt u besluiten om een woning wel of niet te kopen.

 

Taxatierapport opvragen 

U kunt dus voor diverse redenen een gevalideerd taxatierapport aanvragen. Neem contact op met ons wanneer u:

  • Een huis wilt laten taxeren voor verkoop
  • Uw eigen woning wilt laten taxeren
  • Een bedrijfspand wilt laten taxeren voor verkoop
  • Uw eigen bedrijfspand wilt laten taxeren

Wij plannen dan samen met u een afspraak in om de woning te taxeren en zorgen ervoor dat u het gevalideerde taxatierapport zo snel mogelijk ontvangt.

 

De werkwijze van een woning taxeren

Wanneer u een makelaar heeft benaderd voor het opstellen van een gevalideerd taxatierapport, dan komt de taxateur op de afgesproken dag en tijd bij u langs. De makelaar inspecteert de woning, maakt aantekeningen van de meest essentiële elementen, berekent het woonoppervlak en het volume en fotografeert de belangrijkste onderdelen. Vervolgens zal de makelaar de woning taxeren aan de hand van een bepaalde taxatiemethodiek. Deze waardering wordt gecombineerd met o.a. een volledige onderbouwing van de waarde(n) aan de hand van diverse vergelijkbare woonhuizen, kadastrale gegevens en de juiste omschrijving van het object, wat wordt uitgewerkt in een gevalideerd taxatierapport.

 

Verschil tussen taxatie en waardebepaling 

Er heerst bij veel mensen nog verwarring over het verschil tussen een taxatie of waardebepaling. WIj leggen beide begrippen aan u uit, zodat u kunt bekijken of u een taxatie of waardebepaling nodig heeft. Mocht u twijfelen of u uw woning moet laten taxeren of dat een waardebepaling voldoende is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Taxatie

Een gevalideerd taxatierapport heeft u veelal nodig wanneer er een 'officieel' doel aan ten grondslag ligt. Denk bijvoorbeeld aan uw huis laten taxeren voor verkoop of een woning laten taxeren voor aankoop. Een gevalideerd taxatierapport is ook nodig wanneer u bijvoorbeeld bezwaar wilt maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. 

 

Waardebepaling

Een waardebepaling is vaak een (gratis) waardering/verkoopadvies van bijv. een woning t.b.v. een voorgenomen verkoop. U nodigt een makelaar uit, welke uw woning verkoop technisch zal beoordelen. De makelaar bekijkt meerdere zaken en zal adviseren met welke vraagprijs hij de markt op gaat en waar u rekening mee kunt houden als verkoopprijs. Er wordt op dat moment ook besproken tegen welke vergoeding de makelaar de potentiële kopers gaat bereiken. 

Hier leest u meer over het verschil tussen taxaties en waardebepalingen.

 

Woning taxeren door Broeckx Makelaars

Makelaars van Broeckx Makelaars zorgen er allereerst voor dat de opdracht duidelijk is en gaan vervolgens aan de slag met het taxeren van uw woning. Afhankelijk van uw bank leveren wij het juiste, gevalideerde taxatierapport (NWWI, Ivalidatie of Taxateursuni). 

Wij voeren uw opdracht voor het taxeren van de woning goed en snel uit en bovendien ook voor een scherp tarief. Er staan maar liefst zes gespecialiseerde taxateurs voor u klaar om uw opdracht binnen enkele dagen uit te voeren en goed te keuren. Zo verliest u weinig tijd met het verkrijgen van een gevalideerd taxatierapport en kunt u verder met uw plannen.

Woning taxeren Helmond
Woning taxeren Gemert

Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand contactformulier en vermeld dat u een taxatie nodig heeft. Er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen door één van onze makelaars.
 

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring