Mijn favorieten

Huis verkopen? Vergeet de tuin niet!

De lente is een prachtige tijd om je huis te verkopen. Er worden uiteraard mooie foto’s van de binnen- en buitenkant van jouw huis gemaakt. De eerste zonnestralen verlichten alles prachtig en zorgen ervoor dat jouw huis nog meer opvalt. Er is echter één ding dat jij niet mag vergeten: de tuin! Nu de lente en de zomer weer voor de deur staan, willen mensen weer naar buiten. Lekker in de tuin werken of er genieten van een drankje. Ze willen genieten van de zon en zullen tijdens de bezichtiging meer interesse tonen in de tuin dan tijdens de winter.
 
Wij geven een aantal tips zodat jij ervoor kan zorgen dat jouw tuin dat laatste duwtje in de rug is voor die potentiële koper.
 
Opgeruimd staat netjes
Het klinkt logisch, maar zorg ervoor dat jouw tuin opgeruimd is. Voorkom dat er tijdens een bezichtiging nog vuilniszakken in de tuin staan of dat het oog valt op kapotte tuinmeubelen, volle asbakken of rondslingerend vuil. Het kan mensen namelijk afschrikken wanneer er rommel in de tuin ligt en het geeft hen tevens een verkeerd beeld van hoe de rest van het huis onderhouden is.
 
Kleed je tuin gezellig aan
Misschien heb je nog niet zoveel in de tuin gezeten, maar zorg er in ieder geval voor dat je tuin er gezellig uitziet. Heb je er ruimte voor, zet dan een tuinset neer. Leg wat kussentjes neer en plaats wat kaarsen op de tafel voor de sier. Laat zien dat er in jouw tuin geleefd kan worden tijdens de lente en de zomer. De potentiële kopers moeten zichzelf als het ware al in de tuin zien zitten.
 
Groen maakt gelukkig
Heb jij een tuin met gras? Zorg ervoor dat het gras gemaaid is. Ontbreekt elke kleur groen in jouw tuin en heb je bijvoorbeeld alles laten betegelen? Zet dan wat leuke planten neer. Dit geeft een knus gevoel en daarmee laat je direct zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt eventueel ook een mooi bosje bloemen op de tafel in de tuin zetten voor de bezichtiging.
 
Tuinhuisje? Pluspunt!
Een tuinhuisje kan zeker een pluspunt zijn voor de verkoop van jouw huis. Zorg er dan wel voor dat het is opgeruimd en zowel binnen als buiten goed is verzorgd. Voor jou is het misschien enkel een tuinhuisje, maar een ander ziet hier misschien wel een kleine hobbyruimte in.
 
Overdrijf het niet
Het is belangrijk om je tuin leuk aan te kleden, te zorgen voor wat planten hier en daar en eventuele rommel op te ruimen. Zorg er echter voor dat je niet doorslaat in het aankleden van je tuin. Less is more! Wanneer je te veel spullen in je tuin zet, lijkt de tuin automatisch kleiner, terwijl mensen vaak juist een grote tuin willen. Denk dus goed na voordat je aan de slag gaat en zorg ervoor dat mensen niet alleen verliefd worden op het huis, maar ook op de tuin.