Mijn favorieten

5 redenen om je huis te verkopen tijdens de winter

Vaak wordt de winter niet als de beste tijd gezien om je huis te verkopen. Redenen die daarvoor onder andere gegeven worden zijn:
  • Het is lastig om mooie foto’s te maken omdat het vroeg donker is en de lucht vaak wat grijzer en grauw eruit ziet.
  • Mensen hebben het al druk genoeg tijdens de Decembermaand en zijn niet bezig met het kopen van een huis.
  • Mensen hebben minder energie en dus ook minder zin om huizen te bezichtigen.
Toch heeft het verkopen van je huis in de winter ook een aantal voordelen en daarom geven wij jou 5 redenen om juist in de winter jouw huis te verkopen.

Er is minder concurrentie

De meeste mensen zien de winter niet als beste periode om te verkopen en stellen het daarom vaak uit tot de lente. Dit biedt voor jou ontzettend mooie kansen aangezien dit betekent dat er dus minder concurrentie is en de kans groter is dat jij jouw huis snel verkoopt.

Mensen zijn meer met hun telefoon en Ipad bezig

Gedurende de winter zijn mensen meer bezig met hun telefoon en Ipad. Doordat wij social media ook inzetten voor de verkoop van woningen , zien mensen dus sneller dat jouw huis te koop staat. Zelfs wanneer mensen ons niet volgen op Facebook, krijgen ze nog een foto of video en pakkende tekst te zien over jouw huis. Wij plaatsen namelijk regelmatig Facebook advertenties waarbij we precies de juiste doelgroep jouw woning kunnen laten zien. En daarnaast wordt jouw woning natuurlijk ook op Funda en op onze website geplaatst, waar mensen in deze tijd ook vaak op kijken wanneer ze een huis willen kopen.

Goede voornemens van kopers

Aan het einde van het jaar gaan mensen vaak alvast vooruitkijken naar het volgende jaar. Ze beginnen in de winter vaak met het maken van een lijstje wat zij zoeken in een woning. En de meeste mensen kijken dan ook al online naar het aanbod. Door ervoor te zorgen dat jouw woning eruit springt, is de kans groot dat er toch al een afspraak gemaakt wordt voor een bezichtiging.

Een gezellige sfeer creëren

Tijdens de winter is het makkelijk om een gezellige en warme sfeer te creëren waarmee je mensen overtuigt om jouw woning te kopen. In een vorige blog hebben wij al een aantal tips gegeven om potentiële kopers te overtuigen met jouw interieur. Zorg er ook voor dat de verwarming op een aangename temperatuur staat en zet thee of koffie voor de mensen die jouw woning komen bezichtigen. Wil je het winterse plaatje helemaal compleet maken? Zorg dan voor iets lekkers bij de koffie wat past bij de tijd van het jaar.

Meer serieuze kopers

De winter zorgt ervoor dat ‘funshoppers’ afhaken en er meer serieuze kopers overblijven. Mensen moeten namelijk meer moeite doen om een woning te bezichtigen. Het is al vroeg donker en veel potentiële kopers willen een woning toch ook graag bij daglicht zien. Dat wil zeggen dat ze vrij moeten nemen of eerder moeten stoppen met werken en dat doen ze alleen wanneer ze serieus geïnteresseerd zijn. De kans op een bod na een bezichtiging is dus groter.

Wacht niet langer met het verkopen van jouw woning!

Ben jij overtuigd van alle voordelen van het verkopen van jouw woning in de winter? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen! Je kunt direct contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen of bekijk hier eerst wat meer informatie over het verkopen van jouw huis en de bijbehorende stappen.