Mijn favorieten

Huis verkopen in de zomer, do or don't?

Het is officieel zomer! De zomervakanties zijn al begonnen op de meeste plaatsen en we merken dat men zich dan soms afvraagt: is het wel verstandig om je huis te verkopen in de zomer? Oftewel: is het verkopen van je huis in de zomer een do or don't?

Volgens ons is het zeker een DO!
Waarom? Wij hebben 5 redenen voor jou op een rij gezet waarom jij je huis kunt verkopen in de zomer.

Reden 1: tijd voor rondleidingen

Mensen hebben in de zomer vaak net wat meer tijd voor rondleidingen dankzij de zomervakantie. Daardoor worden afspraken sneller ingepland en dit zorgt er weer voor dat jouw huis sneller verkocht wordt!

Reden 2: lekker veel licht!

De zon schijnt en het is langer licht. Dat heeft een tweetal voordelen voor de verkoop van jouw huis
- Er kunnen mooie, zonnige foto’s gemaakt worden van jouw woning.
- Wanneer mensen jouw woning bezichtigen, dan lijkt je woning ruimer door het licht.
Doe de gordijnen dus zeker open en laat het zonlicht lekker naar binnen stralen!

Reden 3: de omgeving staat in bloei

Alles groeit en bloeit in de zomer en dat zorgt ervoor dat alles er net een beetje aantrekkelijker uit ziet. Heb je een tuin, dan komt die tijdens de zomer beter tot zijn recht dan in de winter. We schreven al eerder een artikel over het klaarmaken van jouw tuin voor de verkoop van je huis.
Mensen moeten zichzelf met het mooie weer in principe al buiten zien zitten bij hun nieuwe woning. Zorg dus dat jouw voor- en achtertuin goed onderhouden is en gezellig oogt.

Reden 4: mensen zijn vrolijker in de zomer

Mensen zijn over het algemeen vrolijker in de zomer en dat kan alleen maar een positief effect hebben op koper en verkoper!

Reden 5: niet iedereen is tegelijkertijd op vakantie

De (school)vakanties worden over de zomermaanden verdeeld en dat wil zeggen dat niet iedereen in Nederland tegelijkertijd op vakantie is. Een deel van hen is thuis en daar zal weer een deel van zijn die op zoek is naar een huis.

Ben jij na het lezen van deze 5 redenen om jouw huis te verkopen in de zomer overtuigd om dit ook echt te gaan doen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.