Mijn favorieten

4 redenen om in 2018 een huis te kopen

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat gaat hand in hand met goede voornemens. Is één van jouw goede voornemens om jezelf van optimaal woonplezier te voorzien? Staat een nieuw jaar voor een nieuw huis? Wij geven je 4 redenen om in 2018 een huis te kopen!
 
  1. De hypotheekrente is historisch laag
De hypotheekrente heeft op dit moment zijn bodem bereikt. De verwachting is dat in 2018 de hypotheekrente licht gaat stijgen, ook al blijft deze historisch gezien laag. Koop je al vroeg in 2018 een huis, dan betekent het dat je nog kunt genieten van deze lage hypotheekrente. De stijging zal langzaam gaan en de rente op de korte lening zal minder snel stijgen dan op de langlopende leningen.
 
Wist je dat je jouw hypotheek mag meenemen en meeverhuizen naar jouw nieuwe woning zodat de oude regels nog gelden wat betreft de hypotheek?
 
  1. Een huis huren wordt duurder
Al een aantal jaar mag de huur harder stijgen dan de inflatie. Dat wil zeggen dat de huurprijzen ook in 2018 weer gaan stijgen. Stop met het ‘weggooien’ van je geld en investeer in het kopen van een huis. Op de lange termijn levert dit je meer op en je hebt eindelijk een plekje dat echt van jezelf is. Jij kan het inrichten zoals jij het wilt en genieten van maximaal woonplezier.
 
  1. De maximale hypotheek voor tweeverdieners stijgt!
Tweeverdieners kunnen vanaf 2018 meer lenen bij aanschaf van een woning. Voor de zogenaamde woonquote mag in 2018 namelijk 70% van het tweede inkomen opgeteld worden bij het eerste inkomen. Voorheen was dit 60%. Des te hoger de woonquote, des te meer er geleend kan worden.
 
  1. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moeten verplicht sparen
Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe wet in werking getreden die VvE’s aanmoedigt om een minimumbedrag opzij te leggen in een reservefonds voor onderhoud aan bijvoorbeeld het dak of de lift. Dit is gunstig voor jou als koper aangezien het gebouw goed wordt onderhouden en de waarde van jouw woning hetzelfde blijft of na onderhoud zelfs meer wordt.