Mijn favorieten

Een stappenplan voor jouw verhuizing

Je hebt een nieuwe woning gekocht en opeens komt er ontzettend veel op je af. Er zijn bepaalde zaken die je moet regelen, waar je rekening mee moet houden en die van belang zijn voor de verhuisdag zelf. Wij geven je een aantal tips die jou veel tijd én geld besparen!

Maak een planning

Maak een planning voor de lange, middellange en korte termijn wanneer je gaat verhuizen. Verhuis je op korte termijn, dan zullen bepaalde acties in een stroomversnelling geplaatst moeten worden.

Neem de maten op 

Neem op tijd de maten van je nieuwe woning op, zodat je alvast een bank, een vloer en gordijnen kan bestellen. Deze bestellingen duren soms wat langer, dus vandaar dat het slim is op dit op tijd te regelen.
 

Begin met inpakken en opruimen

Dit is het moment om in te pakken, op te ruimen en spullen weg te gooien die je niet vaak gebruikt. Ga bij elk item na of je het nog kan gebruiken, verkopen of weggooien. Heb je het langer dan een jaar niet gebruikt? Wist je niet eens meer dat je het had? Neem het dan niet mee naar je nieuwe woning.
 
Zorg ervoor dat je tijdens het inpakken alles goed labelt. Helpen anderen jou met verhuizen? Zet dan ook de locatie op de doos waar het uiteindelijk naartoe moet. Dit bespaart enorm veel tijd.
 

Organiseer je administratie

Zorg ruim van te voren dat je telefoon- en internetaansluiting is afgesloten voor je nieuwe adres. Denk ook aan een correcte afhandeling van de gas-, water- en lichtkosten. Schrijf je direct in bij de gemeente met je nieuwe adres zodat zij de juiste gegevens van jou hebben. Last but not least: breng je werkgever, familie, vrienden en eventueel je vereniging op de hoogte van de adreswijziging.
 

Zorg voor een helpende hand op de dag van verhuizing

In je eentje verhuizen, dat doet niemand. Dit duurt ontzettend lang en sommige spullen kun je niet alleen dragen. Zorg ervoor dat je vrienden, familie of een verhuisbedrijf inschakelt.
 
Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:
  • De afstand van verhuizing, de verdieping waar je woont en het eventueel huren van externe materialen zijn van belang in het kostenplaatje;
  • Vergelijk verhuisbedrijven op een onafhankelijke website zodat je zeker weet dat je voor de goedkoopste en de beste kiest;
  • Wanneer je een verhuisofferte aanvraagt, let dan op of het een verhuisofferte op basis van een uurprijs of vaste prijs is.  

Een dag voor de verhuizing

Pak alles in, behalve koffiekoppen, koffieapparaat en wat borden en bestek. Ontdooi de vriezer en controleer of je niets bent vergeten. Zorg dat je je huissleutels, autosleutels en telefoon bij de hand hebt.

Op de dag zelf

Maak een plan voor deze dag. Wie doet wat? Wie helpt waarmee? Waar moeten de verschillende dozen en meubels komen te staan? Zorg ervoor dat je hier op voorhand al over nagedacht hebt. Neem alvast even wat koffie mee en eventueel wat te snacken voor tussendoor.
Maar bovenal: geniet ervan! Je hebt een nieuwe woning gekocht en daar mag je trots op zijn. Richt het in op jouw manier en maak er jouw droomhuis van!

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Heb jij jouw droomhuis nog niet gevonden en kun je op dit moment ook alleen maar dromen over een verhuizing? Kijk dan eens bij het woningaanbod van Broeckx Makelaars of neem vrijblijvend contact met ons op.