Mijn favorieten

Tips voor de verkoop van jouw huis tijdens de feestdagen!

Zit je er al een tijdje over na te denken? Ben je klaar voor een volgende stap en dus een ander huis? Heb je nog wat tijd over in jouw agenda? Dan is het geen enkel probleem om jouw huis te verkopen tijdens de drukke decembermaand! Wij geven je een aantal onmisbare tips om jouw huis optimaal in te richten voor de verkoop tijdens de feestdagen. Verkoop je buiten de feestdagen? Lees dan hier onze tips voor het inrichten van je woning.

Tip 1: laat foto’s maken zonder versieringen

Wij doen er altijd alles aan om huizen zo snel mogelijk te verkopen, maar er is uiteraard geen garantie dat jouw huis tijdens de feestdagen nog wordt verkocht. Zorg er dus voor dat je neutrale foto’s hebt zonder versieringen zodat de foto’s ook nog geschikt zijn voor na de feestdagen. Na de fotosessie mag je aan de slag gaan met het versieren van jouw huis! Wij raden aan om de fotosessie eind november in te plannen. Na Sinterklaas worden de kerstversieringen namelijk al vrij snel uit de doos gehaald!
 

Tip 2: maak het niet te bont

Niet iedereen is fan van hele bonte versieringen en aankleding tijdens de feestdagen. Het is dus belangrijk dat je je huis feestelijk aankleed, maar op een rustige en stijlvolle manier. Mensen moeten nog wel door de versieringen heen kunnen kijken en zich kunnen voorstellen dat zij er al wonen. Vermijd ook knipperende, felle lichten aangezien die de potentiële koper alleen maar afleiden. Maak gebruik van winterse woonaccessoires in neutrale tinten om je huis warm en feestelijk aan te kleden. Verder raden wij aan om andere accessoires even op te bergen, zodat het niet te vol wordt in huis.
 

Tip 3: kies de juiste kerstboom

Wil je een kerstboom in je kamer? Geen probleem! Maar zorg ervoor dat de kerstboom niet al te groot is en een te groot gedeelte van de woonkamer opslokt. Op die manier wek je namelijk het idee dat de woonkamer veel kleiner is dan hij in werkelijkheid echt is. Heb je een kleine woonkamer en twijfel je of een kerstboom een goed idee is? Plaats dan een paar grote dennentakken in een mooie vaas of koop één of meerdere (platte) houten boompjes die je steeds vaker ziet.
 

Tip 4: zorg voor sfeerlicht

Tijdens de druilerige en koude winterdagen kan een huis nogal troosteloos en donker overkomen. Werk daarom met sfeerverlichting en controleer voordat een potentiële koper komt kijken nog even of alle lampen het doen. Heb je een open haard? Steek die aan voor een bezichtiging. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en verhoogt de sfeer. Ook kaarsjes zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Plaats bijv. meerdere kaarsen van diverse formaten op een groot plateau en leg er nog enkele kerstballen bij voor een sfeervol effect. Ben je zelf niet thuis? Zet dan alleen de open haard aan wanneer dit een gashaard is en maak gebruik van waxinelichtjes in plaats van kaarsen.
 

Tip 5: verhoog de sfeer in je tuin

Tuinen en terrassen zien er vaak nogal saai uit in de winter. Plaats eens een verlichte kerstboom buiten in de tuin in plaats van binnen. Zet fakkels in jouw tuin voor nog wat extra sfeer. Heb je een veranda of een overdekt terras? Maak die dan aantrekkelijker door het aan te kleden met spreien, nep-bonten kussens, kaarsen, etc. Doe dit wel in natuurlijke tinten. Ga voor een wintersfeer en niet direct voor een kerstsfeer. Op die manier heb je er in januari en februari ook nog iets aan!