Mijn favorieten

5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw

Je wilt een woning kopen, maar twijfelt nog tussen een bestaande woning of nieuwbouw. Wij hebben 5 redenen op een rij gezet waarom jij zou kunnen kiezen voor een nieuwbouwwoning.

1. Kopen zonder zorgen

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning, dan koop je een huis zonder zorgen. Doordat de gehele woning compleet nieuw is, heb je geen onverwachte onderhoudskosten. De nieuwbouwwoningen zijn met de nieuwste technieken gebouwd. Vaak wordt er 10 jaar garantie gegeven op constructieve onderdelen van de woning.

Kies je voor een bestaande woning, dan is de kans groter dat je in de beginjaren meer onderhoudskosten hebt. Dit is uiteraard afhankelijk van de staat van de desbetreffende woning. 

2. Een woning op maat

Bij een nieuwbouwwoning is het mogelijk om de woning aan te passen naar jouw wensen. Wil jij een andere indeling? Extra kamer(s)? Een dakkapel? Of een uitbouw? Dit zijn allemaal zaken die besproken kunnen worden met diegene die gaat over het nieuwbouwproject waar jij interesse in hebt. Kortom: je kunt de woning in principe laten bouwen zoals je zelf wilt.

3. Energiezuinig

Alle huizen zijn verplicht om een energielabel te hebben. Energielabel A is zuinig en G is niet zuinig. Nieuwbouwhuizen starten, in tegenstelling tot bestaande woningen, altijd minimaal met label A en gaan tot A+++. Hierdoor bespaar je in je maandlast en houd je meer geld over om bijvoorbeeld af te lossen!

Dat zorgt er niet alleen voor dat jouw energiekosten lager zijn, maar je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Sommige nieuwbouwwoningen zijn zelfs energieneutraal. Dat betekent dat je net zoveel energie opwekt als je verbruikt. 

4. Kies voor veiligheid

Nieuwbouw moet gebouwd worden volgens het laatste bouwbesluit en moeten voldoen aan de richtlijnen va het politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat zorgt ervoor dat de nieuwbouw woning optimaal beveiligd is tegen inbraak.

Dit hoef je, in tegenstelling tot bestaande woningen, niet meer zelf te controleren en realiseren. Ook dat scheelt je een hoop geld.

5. Financieel aantrekkelijk
Nieuwbouw is niet alleen financieel aantrekkelijk vanwege de minimale onderhoudskosten en de besparing op energiekosten, maar ook vanwege het feit dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Daarnaast hoef je vaak ook geen taxatiekosten voor nieuwbouw te betalen. De kosten die je hiermee weet te besparen, kun je eventueel uitgeven aan de inrichting van de woning.

Wat loopt er op dit moment qua nieuwbouw? 

Op dit moment zijn er een aantal nieuwbouwprojecten in de regio Helmond en Gemert.

Heiakker Fase 3 in Helmond 
Dit nieuwbouwproject in Helmond biedt 22 fraaie tweekappers en 2 vrijstaande, geschakelde woningen aan. 

Klik hier voor meer informatie

De Straethof
                                                                           
Dit nieuwbouwproject bestaat uit eensgezinswoningen en geschakelde woningen. De woningen
                                                                           kunnen niet gekocht, maar wel gehuurd worden.


                                                                                     Klik hier voor meer informatie

De Dorpsstraete in Bakel
Luxe nieuwbouwappartementen in het centrum van Bakel waarbij er gekozen kan worden uit 10 appartementen van verschillende grootte. Het complex beschikt over een parkeerkelder.

Klik hier voor meer informatie