Mijn favorieten

Wat is de meerwaarde van een aankoopmakelaar?

Je hoort het steeds vaker van de mensen om je heen dat huizen voor de vraagprijs of zelfs daarboven worden verkocht.
Sommige huizen worden zelfs al verkocht voordat ze op Funda staan.
En als ze al online komen, dan ben je één van de vele kijkers.

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je op tijd in beeld komt en wel kans maakt om jouw droomwoning te kopen

Een aankoopmakelaar is vanaf het begin betrokken bij jouw zoektocht

  Een meerwaarde van de aankoopmakelaar is dat hij vanaf het prille begin betrokken is bij jouw zoektocht. Zoals de verkoopmakelaars de belangen van zijn verkoper behartigt, doen aankoopmakelaars dat voor hun klant: de koper.

Het is in het belang van de koper dat je de woning voor een reële prijs kunt kopen en niet telkens achter het net vist.
Wij leggen stap voor stap uit op welke onderdelen een aankoopmakelaar zijn toegevoegde waarde biedt.

 Stap 1

Nadat er een selectie is gemaakt van een aantal leuke huizen, gaan we deze op waarde schatten.
Tijdens een bezichtiging kijken we niet alleen naar die mooie keuken, maar ook naar het onderhoud, de ligging, de omliggende factoren en andere zaken die je niet direct kunt zien zoals isolatie, leeftijd van de ketel, etc.

Is de vraagprijs reëel, dan zullen we hier in de bieding ook rekening mee houden. Je hebt er immers niks aan om de verkopende partij af te schrikken met een laag bod.

Stap 2

De onderhandelingen zijn in gang gezet. Doordat we als aankoopmakelaar snel en 24-7 kunnen handelen met de tegenpartij en directe lijnen met de verkopend makelaar, hebben we een voorsprong en komen we snel tot het gewenste resultaat.  

Bij sommige woningen is een nader bouwkundig onderzoek gewenst. Ook hiervoor hebben wij de specialist in huis. Een onafhankelijk bouwkundige die kritisch kijkt naar elk onderdeel van de woning. Op deze manier voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Stap 3

Er is een mondelinge deal, maar dan ben je er nog niet. Pas als alles goed op papier is gezet en ondertekend, kun je de vervolgstappen gaan maken. Zo'n koopcontract wordt doorgaans door de verkopend makelaar opgesteld. Het is dus van groot belang dat wij de belangen van de koper verdedigen. Nadat alles in het contract correct is, gaan we samen de akte doornemen, toelichten en ondertekenen. We zorgen dat alles duidelijk is, voordat je een handtekening zet.

Stap 4

Nu de koopakte getekend is, kun je de verdere stappen in het proces zetten. De financiering, de notariskeuze, verzekeringen, verhuizing of misschien zelfs meteen een verbouwing. Wij helpen je ook in deze fase om de juiste keuzes te maken en zorgen dat je uit verschillende offertes kunt kiezen. Omdat we veel ervaringen hebben met verschillende partijen kunnen we je matchen met de juiste mensen.

Stap 5

Enkele weken/maanden later is het zover: de overdracht bij de notaris. De finale afronding van het koopproces. Wel belangrijk dat de woning nog steeds in dezelfde staat is als bij de bezichtiging. We lopen er samen doorheen en kijken of alles klopt. Mochten er problemen zijn, kijken we samen naar een oplossing. Pas als alles 100% is gaan we bij de notaris de handtekening zetten. 

Je ziet dat een aankoop niet alleen gaat om de onderhandeling of de prijsstelling. Alle zorgen er omheen worden door ons weggenomen en je staat zowel juridisch als bouwkundig sterker in je schoenen. De volledige begeleiding op een prettige en persoonlijke manier.

Je droomwoning gezien? Maak snel een vrijblijvende kennismaking.