Mijn favorieten

Waarom jij zou moeten kiezen voor nieuwbouw

Ik (Geert), als nieuwbouwmakelaar, kan natuurlijk niet anders dan kopers adviseren om voor nieuwbouw te kiezen. Maar waarom is die nieuwbouw dan zo interessant? Ik heb enkele reden voor jou opgesomd waarom de keuze voor nieuwbouw de juiste is. Al zullen mijn collega's van de bestaande bouw het niet met mij eens zijn ;)

Zorgeloos

Alles in een nieuwbouwwoning is nieuw, alles doet het en bijna op alles zit garantie. En onderhoudskosten... Die zijn er de eerste jaren vrijwel niet. Bij een oud huis weet je dat je ieder weekend eigenlijk toch wat moet doen qua onderhoud, terwijl je toch echt liever op het terras zit!

Je eigen woning bepalen

Wanneer je een woning bij een nieuwbouwproject koopt, ga je zelf de belangrijkste zaken bepalen. Je kiest je eigen badkamer, je eigen keuken en als je een dakkapel wenst, kan dat meegenomen worden tijdens de bouw. Bij een oud huis kan het jaren duren om het geheel je 'eigen' woning te maken. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Al zou het natuurlijk kunnen dat die oranje badkamertegels met bruine accenten rond 2025 weer helemaal hip zijn.

Aangenaam wonen

'Oude huizen zijn sfeervolle huizen' hoor je weleens. Maar er bestaat ook een variant op die uitspraak. 'Oude huizen zijn koude huizen'. In de winter zijn ze niet warm te krijgen en in de zomer juist niet koel. Nieuwbouw kenmerkt zich daarentegen door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudbouwhuizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

Geluid

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte en hectiek van alledag. Zeker in een nieuwbouwwoning kun je dat volop doen. Hier kun je heerlijk genieten van het leven zonder dat je last hebt van je buurman die weer piano speelt. Of probeert te spelen. Dankzij de modernste isolatie blijft niet alleen de energie bewaart, maar ook de isolatie van geluid is optimaal. 

 Duurzaamheid

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Kunststof kozijnen of duurzaam geproduceerd hardhout, bijvoorbeeld. En omdat nieuwbouw ook veel energiezuiniger is, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘groen’. De komende jaren gaan we geheel afscheid nemen van het gebruik van gas in woningen en natuurlijk loopt de nieuwbouwontwikkeling hierin voorop.

 Financiering

Als koper van nieuwbouw krijg je van de hypotheekverstrekker een extra leencapaciteit die kan oplopen tot € 8.000,-. En zo zijn er meer financiële voordelen. Bij de koop hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen en qua energiekosten ben je met een nieuw, duurzaam huis al gauw € 800,- per jaar goedkoper uit. Iedereen praat tegenwoordig over bezuinigen. Dus wanneer je zuinig bent op je geld, kies je een nieuwbouwhuis.

Energiezuiniger

Het energieverbruik is de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel van in de woningkeuze. Bij auto’s en koelkasten wordt nu al volop geselecteerd op energieverbruik. Waarom zou je dat niet doen als je een woning wilt kopen? De bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouwwoning is ondertussen al snel 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwwoning van nu standaard energielabel A.

Veiligheid

Huizen die gebouwd worden voor een nieuwbouw project zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm. En met het modernste, inbraak werende hang- en sluitwerk om ongewenst bezoek buiten te houden. Veel nieuwbouwwoningen voldoen aan de modernste veiligheidseisen met onder andere driepuntsluitingen bij de deuren.

1e Bewoner

De eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning betreedt een woning die ongebruikt is, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Maar precies de indeling, afwerking en smaak zoals jij je droomwoning ziet!
 
Mocht je nou nog niet overtuigd zijn, bel me eens en dan geef ik je nog volop andere redenen om te kiezen voor nieuwbouw!