Mijn favorieten

Makelaars zetten social media in om nog sneller woningen te verkopen!

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Tel maar eens hoe vaak jij jouw telefoon pakt om 'even' op social media te kijken. En hoe mooi is het dan als anderen daar jouw huis voorbij zien komen? Dat vinden wij ook en daarom zetten wij social media actief in voor het verkopen van woningen. Dit vergroot namelijk de kans dat jouw woning sneller wordt verkocht.

Wij geven je graag een inkijkje in hoe dit wordt gedaan én hoe jij ook jouw bijdrage hieraan kunt leveren!

Professioneel beeldmateriaal
 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en daarom worden er professionele foto’s gemaakt van jouw woning. Deze foto’s worden niet alleen gebruikt voor Funda, maar ook voor social media berichten en eventueel een advertentie op Facebook en Instagram.

Je kunt er ook voor kiezen om naast de foto’s, ook een video te laten maken. Mensen krijgen dan een hele duidelijke sfeerimpressie van jouw huis en lopen als het ware al een rondje door jouw woning. Deze video wordt dan ook gedeeld op social media uiteraard!


Bericht op onze Facebookpagina
 

Wanneer het professionele beeldmateriaal gereed is en klaar voor gebruik, schrijven wij een tekst voor social media. Vervolgens wordt het bericht op onze Facebookpagina geplaatst, die inmiddels door 2000 mensen wordt gevolgd!

Doordat mensen de berichten op onze pagina liken, delen of zelfs geïnteresseerden erin taggen, krijgen ook mensen die ons nog niet volgen jouw woning te zien.


Een advertentie voor nog meer bereik
 

Om nog meer mensen te bereiken die eventueel geïnteresseerd zouden zijn in jouw woning, zetten wij advertenties in op social media. We kunnen op die manier heel specifiek de doelgroep bepalen aan wie jouw woning getoond moet worden. Hiermee wordt de kans vergroot dat er een geschikte koper jouw woning komt bezichtigen.


Wat kun jij zelf doen?
 

Uiteraard kun je ook zelf nog actie ondernemen op social media om jouw woning nog sneller te verkopen. Wij geven je een paar tips.

Tip 1: Deel het bericht op meerdere social media kanalen
 

Deel het bericht dat wij op onze Facebookpagina plaatsen ook op jouw eigen profiel en eventueel nog op andere social media kanalen waar je actief bent. Ook tussen jouw eigen netwerk kan een geschikte koper zitten! Vraag ook aan mensen uit jouw netwerk om het bericht te delen.


Tip 2: Plaats het bericht in Facebookgroepen
 

Ben je actief in lokale Facebookgroepen? Dan kan het ook erg interessant zijn om hier het bericht te delen dat wij hebben gemaakt. Je kunt de tekst en afbeelding of video uiteraard 1-op-1 kopiëren.


Tip 3: Plaats een bericht op jouw Facebookprofiel
 

Plaats jij zelf een bericht op jouw Facebookprofiel en tag je ons erin? Dan delen wij dat uiteraard ook op onze Facebookpagina! Een persoonlijke touch doet het altijd goed en kan ervoor zorgen dat jouw huis sneller wordt verkocht. Wij hebben een paar ideeën voor jou op een rij gezet:

  • Vertel over hoe je jouw periode in de woning hebt ervaren en waarom je hebt besloten om de woning te verkopen

  • Laat de buren aan het woord (mooiste is natuurlijk wanneer ze op video iets willen zeggen ;) Anders kan tekst uiteraard ook)

  • Vertel iets over de buurt. Wordt er bijv. jaarlijks een barbecue georganiseerd? Is er buurtpreventie? Hoe is de band onderling?

  • Laat het verkoopproces zien: wat kunnen mensen verwachten wanneer ze de woning komen bezichtigen? Denk bijv. aan een foto van koffie en cake of taart waarmee mensen ontvangen worden.

  • Maak niet alleen een video binnenshuis, maar wandel eens een rondje om het huis of door de wijk om te laten zien hoe dat eruit ziet.