Mijn favorieten

Wonen in landelijk Laarbeek

Laarbeek is een mooie groene en waterrijke omgeving

Laarbeek wordt omringd door de natuur en door het water en dat is één van de redenen waarom het een heerlijke plek is om te wonen, te werken en te leven. Laarbeek ligt aan het randje van de Peel en vormt zo een toegangspoort tot dit prachtige natuurgebied. In 2016 is de gemeente Laarbeek verkozen tot ‘Groenste gemeente van Nederland’. De jury was lovend en gaf een 8,6. Het hoogste cijfer ooit.

Wist je trouwens dat Laarbeek per duizend inwoners meer bruggen en bruggetjes kent dan Sint Petersburg, de Russische bruggenstad?

Dorpen in Laarbeek

Laarbeek bestaat uit meerdere dorpen waar wij de afgelopen tijd vogelhuizen hebben verspreid. Deze staan symbool voor woonplezier. Wij vertellen je graag wat meer over de dorpen in de gemeente Laarbeek.

Beek en Donk
Beek en Donk kent twee historische centra: het Heuvelplein in het zuidelijk gelegen Beek en het Piet van Thielplein in het noordelijk gelegen Donk. In het dorp vind je nog D’n Oude Toren, een losstaande kerktoren aan de rand van het dorp uit de 15e eeuw. Dit is het laatste restant van het vroegere dorp Beek. Kenmerkend voor Beek en Donk is de strook groen, dwars door het dorp heen.

Beek en Donk ligt ingeklemd tussen het dal van de Goorloop in het westen en het dal van de Aa in het oosten. Hoewel dit eerder gekanaliseerd werd, heeft het voor een deel weer glooiende oevers gekregen. Langs deze rivier liggen enkele broekbossen, populierenaanplanten en moerasgebieden waar wandelpaden doorheen lopen.

Aarle-Rixtel
Aarle-Rixtel is de op één na grootste kern van Laarbeek en staat bekend om zijn textielindustrie en klokkengieterij. Er zijn diverse bezienswaardigheden zoals Kasteel Croy, het Kloostercomplex Mariëngaarde en de bossen en natuur buiten de bebouwde kom zijn ook prachtig om te wandelen.

Lieshout
Lieshout heeft maar liefst drie sportaccommodaties en telt vele verschillende sportverenigingen, denk aan een: voetbalvereniging, badmintonvereniging, handboogvereniging, tennisvereniging, hardloopvereniging, een basketbalclub, etc.

Ook Lieshout is een prachtige plek om te wonen dankzij natuurgebied de Ruweeuwsels. Dit gebied staat bekend om de uitbundig bloeiende Bosan
emoon en de Grote Muur.

Mariahout
Mariahout staat bekend om de Lourdesgrot die gebouwd is in 1935 en vele pelgrims trok. Het is een ontginningsdorp en de ontginningen vind je nu vooral ten noordwesten van Mariahout.

Mariahout biedt ook vele mooie plekken zoals de Mariahoutse Bossen, het Keelgras en Het Moorselen.

Ben jij op zoek naar een woning in Laarbeek?

Wil jij graag een huis kopen in Laarbeek? Onze bevlogen wijkmakelaars Alwin Greefkes en Geert van den  Eijnde helpen je graag. Zij weten precies wat er in Laarbeek speelt. Alwin woont al 15 jaar in Laarbeek en Geert is opgegroeid in Beek en Donk. Met de focus als wijkmakelaar weten zij hoe de woningmarkt in Laarbeek zich ontwikkeld en wat de mooiste plekken zijn om te wonen!

Zowel in Beek en Donk als Aarle-Rixtel en Mariahout zijn ook nieuwbouwwoningen te koop. Vaak gasloos en voorbereid op de toekomst. Ook voor meer informatie daarover kan je bij onze kantoor terecht.

Wil je meer weten?
Neem dan gerust contact op met Geert of Alwin.