Mijn favorieten

Zonder stress jouw huis verkopen

Besluiten om je huis te verkopen is best een spannende stap en dit doe je niet zomaar. Want hoe bepaal je de juiste vraagprijs van je woning? En welke stappen moet je allemaal zetten? Er zijn waarschijnlijk 101 vragen die in je opkomen wanneer jij jouw huis wilt verkopen en de paniek en stress slaan al toe. Logisch, want dit is niet iets wat je elke dag doet. Behalve als je een ervaren verkoopmakelaar bent natuurlijk! 

Begeleiden bij de verkoop van jouw huis

Een verkoopmakelaar begeleidt jou bij de verkoop van jouw huis. In hoeverre hij dat doet, dat is afhankelijk van de taken die jij zelf op je wilt nemen. Het voordeel van deze begeleiding is dat je met al jouw vragen bij de verkoopmakelaar terecht kunt en dat jij je zelf niet druk hoeft te maken over alle stappen die genomen moeten worden bij het verkopen van jouw woning.

Maar hoe ziet dat er nu precies uit? Welke stappen moeten er globaal doorlopen worden?

Vraagprijs vaststellen

Allereerst zal de verkoopmakelaar vooronderzoek doen naar jouw woning en de buurt. Aangezien wij met wijkmakelaars werken, weten zij vaak al snel wat een goede vraagprijs is. Zij weten namelijk exact voor welke prijzen gelijkwaardige huizen in de buurt zijn verkocht. De verkoopmakelaar kijkt echter ook naar het bestemmingsplan, de ligging, de staat van onderhoud en overige plus- en minpunten van het huis.

De verkoopmakelaar gaat vervolgens met jou, de verkoper, in gesprek en jullie komen samen tot een vraagprijs. Deze vraagprijs staat niet vast. Afhankelijk van de biedingen die je krijgt, kun je namelijk de vraagprijs maar ook de verkoopstrategie aanpassen.

Voorbereiden van verkopen van jouw woning

Heb je samen met de makelaar een vraagprijs vastgesteld, dan kunnen de volgende stappen ondernomen worden. Dat betekent dat:
  • Er professionele foto’s gemaakt worden van jouw woning
  • Jouw woning op www.woonplezier.nl en op Funda wordt geplaatst
  • Actief aangeboden bij de makelaar bekende zoekers in jouw wijk
  • Er aandacht aan wordt gegeven op social media d.m.v. een bericht of advertentie

Eindbod

Wanneer een koper aangeeft interesse te hebben om jouw huis te kopen, onderhoudt de verkoopmakelaar het contact. De biedingen worden altijd weer aan jou voorgelegd en wanneer je er als verkoper mee akkoord gaat, dan wordt door de verkoopmakelaar het koopcontract opgesteld.

Klaar om jouw huis te verkopen?Ben jij er klaar voor om volledig ontzorgd jouw huis te verkopen en dit te doen zonder stress? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat je kunt kijken of wij de geschikte verkoopmakelaar zijn voor jou!