Mijn favorieten

De zoektocht naar jouw droomhuis


Laatst hebben we de vraag gesteld op Facebook: wie is er nog op zoek naar zijn droomhuis? Daaruit bleek dat maar liefst 70% nog op zoek is naar zijn droomhuis.
 
Wij helpen jou daar graag bij, want jouw droomhuis draagt bij aan woonplezier. En dat is wat wij willen voor al onze klanten. Wij geven je een aantal tips voor de zoektocht naar jouw droomhuis .
 

Woonplezier draagt bij aan jouw geluksgevoel

Je brengt veel tijd door in je huis en het is dus belangrijk dat jij er echt gelukkig mee bent. De eerste stap zet je natuurlijk al wanneer je op huizenjacht gaat. Bespreek met jouw makelaar waar je naar op zoek bent, wat je zoekt in een huis en wat je zeker niet wilt. Dit is al een eerste stap naar jouw droomhuis.
 
Wanneer je een huis gaat bezichtigen dan is het belangrijk dat jij er direct een goed gevoel bij hebt. Jij moet 200% zeker weten dat je hier wilt wonen en dat je hier jouw droomhuis van kan maken. Deze woning gaat namelijk zorgen voor dat extra beetje geluk!
 

Denk aan de toekomst

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Ben je alleen? Heb je kinderen of wil je kinderen? Zo ja, hoeveel kinderen wil je dan? Het is belangrijk om hierover na te denken. Je weet dan namelijk al hoe groot jouw huis ongeveer moet worden. Hier zijn geen vaste regels voor, dus kijk vooral naar je eigen situatie en behoeftes. Ben jij bijvoorbeeld alleenstaand, maar wil je wel graag een groot huis om vrienden en familie te ontvangen en wil jij lekker buiten kunnen zitten? Kies dan niet voor een appartement. Vind jij een klein huis juist knus, maar wil je wel kinderen? Dan kun je kijken of je een kamer in tweeën kan splitsen om zo toch voldoende ruimte te creëren én het knus te houden.
 

Verken de buurt

Voel jij je happy in een stad of juist in een dorp? In een drukke wijk of juist een rustige wijk? Moet er veel groen in de buurt zijn of niet? Wil je graag veel contact met de buren of liever niet? Dat zijn allemaal vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een huis gaat kopen.
 
Wandel eens een rondje door de buurt wanneer je de buurt nog niet kent. Kijk of jij jezelf hier ziet wonen. Of jij je prettig voelt en of dit ook over een paar jaar nog goed voelt. Wil je bijvoorbeeld kinderen, dan is het fijn wanneer er een speeltuin in de buurt is en je niet pal naast een drukke weg woont.
 

Niet te ver van je werk

Zorg ervoor dat je droomhuis niet te ver van je werk ligt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die verder moeten reizen naar hun werk minder gelukkig zijn. Kijk naar een afstand die voor jou acceptabel is, maar ook naar de reistijd. Is het maar een half uurtje rijden, maar tijdens de spits een uur omdat er file staat, dan moet je jezelf afvragen of je dat wel wilt.
 

Koop niet overhaast

Al met al zijn het dus veel factoren waar je rekening mee moet houden. De grootste tip is: koop niet overhaast. Je kan misschien geneigd zijn om snel ‘ja’ te zeggen tegen een huis omdat er minder te koop staat dan een aantal jaren geleden, maar het gaat niet om een paar euro. Zet alle voor- en nadelen op een rijtje en wees realistisch. Stel jezelf uiteindelijk de vraag: is dit mijn droomhuis?