Mijn favorieten

Overtuig potentiële kopers met de inrichting van jouw huis!

Je bent op dit moment bezig met de verkoop van je huis en wilt het uiteraard zo snel mogelijk verkopen. Wist jij dat de inrichting van een huis ervoor kan zorgen dat het huis sneller wordt verkocht? Vooral nu het al wat vroeger donker wordt, is het extra belangrijk om sfeer te creëren. De look & feel van een huis geeft vaak de doorslag bij mensen voor het kopen van een huis.
 

Zorg voor een verzorgde binnenkomst

Niet alleen mensen, maar ook huizen krijgen maar één kans voor een eerste indruk. Zorg ervoor dat deze indruk goed is! Staat er veel onkruid in de tuin? Is de verf aan het afbladderen? Dan scoor je minpunten. Dit geld ook voor binnenkomst in de hal. Liggen er overal spullen en bezwijkt de kapstok bijna onder de hoeveelheid jassen? Dan komen mensen niet met een fijn gevoel binnen.
 

Ga voor groen

Planten en bloemen geven een woning meer sfeer. Zorg ervoor dat ze goed verzorgd zijn en zet ze niet alleen in de woonkamer en keuken, maar ook in de slaapkamer. Deze frisse uitstraling zorgt zeker voor pluspunten.
 

Depersonaliseer je huis

Het klinkt misschien vreemd, maar vermijd persoonlijke items in huis. Smaken en verschillen en jij vind misschien dat ene Afrikaanse beeldje of muur vol tekeningen heel erg mooi, maar voor potentiële kopers is het lastig om hier doorheen te kijken. Voor hen moet het juist aanvoelen alsof ze er al wonen. Dat wordt moeilijk om in te beelden wanneer overal persoonlijke items van anderen staan.  
 

Open de gordijnen

Het is in deze periode al vroeg donker, dus zorg ervoor dat je gordijnen open zijn. Ze maken ruimtes lichter en doen ze groter ogen. Open ze niet alleen in de woonkamer, maar ook op de slaapkamer, zolder en andere ruimtes. 
 

Vergeet niet schoon te maken

Iedereen begrijpt dat het huis niet vol stof moet liggen, maar heb je ook over de rest nagedacht? Is de afwas gedaan? Zijn de kastjes schoon? Is het douchegordijn schoon? Loop je huis een keer na of laat iemand anders eens kijken wat diegene nog opvalt. Op die manier kun je de laatste zaken nog opruimen en is jouw huis piekfijn in orde.
 

Ga voor neutraal

Zorg ervoor dat de muren geen gekke kleuren hebben of behang met allerlei printjes. Overweeg om de muren bijvoorbeeld wit, taupe of lichtgrijs te verven. Dit is een kleine investering, maar zorgt er wel voor dat jouw huis sneller wordt verkocht. Niet alleen de muren zijn belangrijk, maar zorg er ook voor dat in de slaapkamer alles neutraal blijft. Zorg voor beddengoed in een rustige kleur of print en maak het bed op. Dat ziet er direct een stuk beter uit!
 

Reparaties

Al die kleine dingetjes waar jij al aan gewend bent en die jij een tijdje geleden al zou repareren, vallen de potentiële koper op. Diegene ziet wanneer de bel niet werkt en er een stoeptegel losligt of de kraan een beetje lekt. Het zijn allemaal zaken die je makkelijk voor een klein bedrag kan repareren en die voorkomen dat er een lager bod wordt uitgebracht.
 

Toon creativiteit

Heb je kleine ruimtes of rare hoekjes in jouw huis? Zorg ervoor dat je aan de (potentiële) koper laat zien wat je hier allemaal mee kan. Dat gekke hoekje kun je inrichten als schoenenkast en die andere ruimte is een perfecte studeerkamer. Hang er een boekenplank op of zet een smalle voorraadkast neer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden! Weet je even niet hoe je een kleine ruimte het beste kan inrichten? Ga dan een dagje naar Ikea. Zij hebben vaak ingerichte, kleine ruimtes waarmee ze laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.
 

Vergroot je woning met een spiegel

Een handig middel om je woning groter te laten ogen: een spiegel. Je kunt een spiegel ophangen of nonchalant tegen een muur zetten met wat plantjes ervoor. Zorg ervoor dat je niet te veel spiegels neerzet en dat ze alleen op plekken staan of hangen waar ze ook echt tot hun recht komen.
 

Laat mensen zich thuis voelen

Eerder hadden we het al over het depersonaliseren van het huis. Ziet het er nu toch wat kaal uit? Kies dan voor neutrale accessoires zoals kaarsen of kussens in warme kleuren. Vooral tijdens de kerst komt dit extra goed tot zijn recht. Steek de kaarsen aan wanneer er potentiële klanten komen en laat zien hoe gezellig het is in huis!
 
Heel veel succes met het inrichten van jouw huis en met deze tips weten wij zeker dat jouw huis binnen no time wordt verkocht!