Mijn favorieten

Huis taxeren in Helmond

Taxatie huis in Helmond  

Taxatie of waardebepaling?

Er heerst bij veel mensen verwarring over het verschil tussen een taxatie of waardebepaling. Lees dus eerst of u daadwerkelijk een taxatie voor uw huis in Helmond nodig heeft of beter kan kiezen voor een waardebepaling. Twijfelt u na het lezen nog? Neem dan contact met ons op, zodat wij u hierin kunnen adviseren.

 

Taxatie 

Wanneer er een officieel doel aan ten grondslag ligt, dan heeft u een taxatierapport nodig. Denk bijvoorbeeld aan een taxatie van een huis in Helmond voor verkoop of aankoop. Daarnaast is een gevalideerd taxatierapport ook van belang wanneer u uw bedrijfspand verkoopt of wanneer u bijvoorbeeld bezwaar wilt maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

 

Waardebepaling

Een waardebepaling is vaak een (gratis) waardering/verkoopadvies van bijv. een woning t.b.v. een voorgenomen verkoop. U nodigt een taxateur uit Helmond uit en deze zal uw woning verkoop technisch beoordelen. Er worden meerdere zaken bekeken en de makelaar zal adviseren met welke vraagprijs hij de markt op gaat en waar u rekening mee kunt houden als verkoopprijs. Er wordt op dat moment ook besproken tegen welke vergoeding de makelaar de potentiële kopers kan bereiken.

 

Hier leest u meer over het verschil tussen taxaties en waardebepalingen.

 

Taxatierapport opvragen 

U heeft besloten dat u een gevalideerd taxatierapport nodig heeft en vraagt een taxatierapport op bij de makelaar. Er zijn verschillende redenen waarom u een gevalideerd taxatierapport nodig heeft.

 

Onderstaande punten zijn een reden om een taxateur uit Helmond een woning of bedrijfspand te laten taxeren:

 • U heeft een woning in Helmond gekocht en uw bank vraagt om een taxatierapport van uw woning.
 • U wilt een goedkopere hypotheek en de bank vraagt om een gevalideerd taxatierapport.
 • U gaat scheiden en wilt weten waar u aan toe bent, een belangrijke reden om een taxatierapport op te vragen.
 • U vindt uw WOZ-waarde te hoog of te laag en heeft een gevalideerd taxatierapport nodig om de WOZ-waarde te laten wijzigen.
 • U gaat verbouwen en uw bank vraagt om de waarde van uw woning na de verbouwing.
 • U wilt uw huis verkopen of een huis kopen en wilt weten waar u aan toe bent, door uw huis in Helmond te laten taxeren.
 • U gaat stoppen met uw bedrijf en moet afrekenen met de belastingdienst. Een gevalideerd taxatierapport is hierbij van belang.

 

Taxatie huis Helmond 

Zowel voor de aankoop als voor de verkoop van een huis is een gevalideerd taxatierapport van belang.

Gaat u een huis verkopen of aankopen in Helmond, dan kunt u dus het beste een taxatierapport opvragen bij onze taxateur in Helmond.

 

Huis laten taxeren voor verkoop 

Wanneer u uw huis in Helmond gaat verkopen, dan is het belangrijk om een taxatierapport op te vragen. Dit taxatierapport geeft namelijk een richtlijn voor de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. U weet hierdoor waar u aan toe bent en waar u aan moet denken wat betreft de verkoop van uw huis. De taxateur uit Helmond neemt in het gevalideerde taxatierapport ook vergelijkbare woningen mee en kan een kwalitatief goed en gevalideerd taxatierapport afleveren.

 

Taxatie huis in Helmond voor aankoop 

Wanneer u een woning gaat kopen, dan vraagt de bank om een gevalideerd taxatierapport. Dit taxatierapport kunt u opvragen bij Broeckx Makelaars en is nodig om te bepalen wat uw maximale hypotheek wordt.

 

Stel, u koopt een woning van €200.000, maar de woning blijkt vanuit het taxatierapport €204.000 waard te zijn, dan kunt u bij sommige banken een maximale hypotheek van €204.000 afsluiten. U heeft dan €4000 beschikbaar voor bijkomende kosten zoals de kosten-koper.

 

Maar stel, u laat de woning van €200.000 taxeren en de woning blijkt slechts €195.000 waard te zijn, dan krijgt u ook een maximale hypotheek van €195.000 en dient u vanuit uw eigen geld €5000 in te leggen.

 

Werkwijze taxeren huis in Helmond

Wanneer u een taxatierapport nodig heeft voor een woning in Helmond, dan kunt u contact met ons opnemen voor het opstellen van een gevalideerd taxatierapport. Vervolgens doorlopen wij de volgende stappen samen met u:

 1. Er wordt een dag en tijdstip afgesproken waarop de taxateur uit Helmond bij u langs komt.
 2. De makelaar inspecteert de woning, maakt aantekeningen van de meest essentiële elementen, berekent het woonoppervlak en het volume en fotografeert de belangrijkste onderdelen.
 3. Vervolgens waardeert de makelaar de woning aan de hand van een bepaalde taxatiemethodiek. Deze taxatiemethodiek wordt gecombineerd met o.a. een volledige onderbouwing van de waarde(n) aan de hand van diverse vergelijkbare woonhuizen, kadastrale gegevens en de juiste omschrijving van het object.
 4. De complete beoordeling wordt uitgewerkt in een gevalideerd taxatierapport, welke u binnen enkele dagen na de taxatie van uw woning in Helmond ontvangt.

 

Taxateur Helmond

Broeckx Makelaars heeft meerdere taxateurs in Helmond die voor u klaar staan bij het taxeren van een woning. Zij zorgen er allereerst voor dat de opdracht duidelijk is en gaan vervolgens aan de slag met het taxeren van uw woning. Afhankelijk van uw bank leveren wij het juiste, gevalideerde taxatierapport (NWWI, Ivalidatie of Taxateursuni).

 

Een taxateur uit Helmond van Broeckx Makelaars voert uw opdracht voor het taxeren van een woning goed en snel uit en bovendien ook voor een scherp tarief. Er staan maar liefst zes gespecialiseerde taxateurs voor u klaar om uw opdracht binnen enkele dagen uit te voeren en goed te keuren. Zo verliest u weinig tijd met het verkrijgen van een gevalideerd taxatierapport en kunt u verder met uw plannen.

 

Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.

 

Bent u juist op zoek naar een taxateur in Gemert? Ook daar kunnen wij u bij helpen.

 

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring