Mijn favorieten

6 voordelen van een aankoopmakelaar in de oriëntatiefase

Wanneer schakel je een aankoopmakelaar in? De één doet dit wanneer hij zijn droomhuis heeft gevonden en de ander doet dit wanneer hij op zoek gaat naar een huis. Wij hebben 6 redenen voor jou op een rij gezet waarom wij aanraden om een aankoopmakelaar in te schakelen tijdens de oriëntatiefase voor het kopen van een huis.

Een aankoopmakelaar kent de buurt

Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat hij de buurt kent. Voordat je start met je zoektocht, kun je jouw wensen bespreken met de aankoopmakelaar. Wil je bijvoorbeeld een kindvriendelijke buurt of vind je het juist belangrijk dat je dicht in het centrum woont bij wat leuke kroegjes? Wil je een authentieke woning die wat ouder is of juist een nieuwbouwwoning?

Meer kans op een woning met een aankoopmakelaar

Alle woningen komen uiteraard op de website van makelaarskantoren te staan en op Funda, maar een aankoopmakelaar is vaak al sneller op de hoogte van woningen die te koop komen te staan. Vaak staan deze woningen dan nog niet op een website.

Wij werken zelf met wijkmakelaars die precies weten wat er reilt en zeilt in de buurt en ook contact hebben met de mensen die er wonen. Op die manier zijn we vaak als eerste op de hoogte van verkoopplannen van een bewoner en daar kan snel op ingespeeld worden doordat jouw wensen al in kaart zijn gebracht.

Een aankoopmakelaar weet wat een huis echt waard is

Soms is het lastig inschatten hoeveel een woning waard is. Een aankoopmakelaar kan echter precies vertellen wat een huis waard is en weet wat een verantwoord bedrag is om te betalen. Door deze inschatting kun je in het eerste selectieproces al een betere keuze maken. Dit voorkomt dat je huizen gaat bezichtigen waar je uiteindelijk te veel voor betaald of waar je gewoonweg het budget niet voor hebt.

Je wordt serieuzer genomen

Juist nu de woningmarkt oververhit is, kan een aankoopmakelaar echt een verschil maken bij de eerste bezichtiging. Er wordt door de verkoopmakelaar vaak sneller gekozen voor iemand met een aankoopmakelaar dan zonder. De reden hiervoor is dat iemand met een aankoopmakelaar vaak beter is voorbereid en de kans kleiner is dat diegene alsnog afhaakt.

Je kunt direct in actie komen om het huis te kopen

Tijdens de bezichtiging van het huis word je helemaal verliefd. Met een aankoopmakelaar kun je direct in actie komen. Heb je nog geen aankoopmakelaar dan duurt het aankoopproces van een woning vaak langer. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat je achter het net vist. 

 

Kat in de zak

Een aankoopmakelaar weet waar hij op moet letten. Een aankoopmakelaar kijkt onder andere naar de bouwkundige staat en onderzoekt of er bijzonderheden of beperkingen zijn van juridische aard die van belang zijn en mogelijk het woongenot kunnen beperken. Een aankoopmakelaar is over het algemeen ook op de hoogte van de ontwikkelingen in de omgeving van de woning waar je interesse in hebt.

Wil jij graag in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een aankoopmakelaar? Neem dan contact op.