Mijn favorieten

3 tips voor het kopen van jouw eerste huis!

Ben jij van plan om binnenkort je eerste huis te kopen? Misschien heb je de eerste stappen zelfs al gezet. Het is ontzettend spannend en er zijn 101 dingen waar je aan moet denken. Wij helpen je graag een handje op weg met deze 3 tips!

Tip 1: een goede voorbereiding is het halve werk
Voordat je naar huizen gaat kijken, is het belangrijk om te weten wat er maximaal mogelijk is wat betreft jouw hypotheek. Op die manier weet je in welke prijsklasse je kan gaan zoeken en voorkom je teleurstellingen. Houdt er rekening mee dat je naast de kosten voor de hypotheek ook bijkomende kosten hebt zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, verzekeringen en onderhoudskosten. Wanneer je weet hoeveel je kunt lenen en hoeveel dat per maand kost, weet je ook hoeveel je kunt bieden.

Wil jij vrijblijvend een gesprek opvragen met een hypotheekadviseur om te kijken hoe jij jouw eerste huis kan financieren, welke hypotheekvorm het beste past bij jouw situatie, etc.? Neem dan contact op met Uzeker voor een afspraak. 

Contactgegevens
hypotheken@uzeker.nl
0492-555741 
www.uzeker.nl

Tip 2: schakel een aankoopmakelaar in
De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar zijn:
  • Makelaars kennen de lokale markt goed;
  • Makelaars zijn op de hoogte van welke huizen er binnenkort te koop worden gezet;
  • Makelaars weten wat de kwaliteit van woningen in de regio is;
  • Makelaars kunnen een goede inschatting maken van wat de mogelijkheden zijn met jouw budget.
Al deze voordelen zorgen ervoor dat je ontzettend veel tijd bespaart én de makelaar kan de onderhandelingen voor je voeren.

Tip 3: wacht niet te lang
Heb jij een mooi huis gezien? Of heeft de makelaar jou op de hoogte gebracht? Wacht dan niet te lang! Wanneer jij het huis gaat bezichtigen, dan weet je pas echt of het goed voelt. Er is veel meer te zien dan alleen het huis, want ook in de wijk moet jij je thuis voelen. Weet jij het na één bezichtiging nog niet helemaal zeker? Geen probleem! Je kunt altijd een tweede bezichtiging aanvragen. Het kopen van een huis is één van de grootste beslissingen in je leven en je moet dan ook voor 200% achter jouw besluit staan.
Waar moet je op letten tijdens je eerste bezichtiging?
  • Kijk eerst eens rustig rond. Welke indruk maakt het huis op je?
  • Laat je niet afleiden en focus je op het huis.
  • Heeft het huis nog onderhoud nodig?
  • Kijk rond in de wijk. Zie jij jezelf hier wonen?
  • Stel eventuele vragen die je hebt aan de makelaar of verkoper.
  • Probeer altijd overdag het huis te bezichtigen. De lichtinval is erg belangrijk voor de beleving van het huis.
Wij wensen je ontzettend veel succes met het kopen van jouw eerste huis! Mocht je vragen hebben of een huis willen kopen via Broeckx Makelaars, neem dan vooral contact met ons op zodat we een afspraak kunnen inplannen.